У першу чергу, утриматися від недружніх візитів на територію Українського Закарпаття.

3 червня 2016 року на Верецькому перевалі угорська шовіністична, пронацистська та сепаратистсьа політична партія «Йоббік»має наміри організовати акцію під назвою “Повернення додому. Угорці на Верецькому перевалі”.
Закарпатське національно-патріотичне об’єднання «Україна Соборна» вже не одноразово підіймало питання щодо вищезазначеної партії і її відверто антиукраїнської діяльності.
Закарпатським об’єднанням “Україна Соборна” було відправлено офіційне звернення до СБУ та МЗС із вимогою вжити необхідних заходів щодо заборони в’їзду на територію України представників угорської шовіністичної, пронацистської та сепаратистської політичної партії «Йоббік»
Партія «Йоббік» відома тим, що своїм головним завданням визначає  створення русинсько-угорської автономії, а надалі –  відділення Закарпаття від України та приєднання області до Угорщини. Представники партії «Йоббік» вільно зазіхають на територіальну  цілісність України, називаючи Закарпаття частиною «Великої Угорщини». Відомо, що партія «Йоббік» має зв’язок із вищим керівництвом країни-окупанта Російською Федерацією, а також терористичними угрупованнями «ДНР» і «ЛНР», що на Сході вбивають наших співвітчизників, зокрема й сотні закарпатців. Відомо також, що представники політичної партії «Йоббік» були як «офіційні спостерігачі» на псевдореферендумі під час анексії українського Криму, на антиконституційних виборах «ДНР» і «ЛНР» на території окупованого Донбасу. За такі дії у жовтні 2015 року Європарламент позбавив недоторканності депутата від Угорщини та представника партії «Йоббік» Белу Ковача, також його звинуватили в шпигунстві проти інститутів ЄС на користь Російської Федерації.
У зв’язку з вищенаведеними фактами координаційний комітет ЗО «Україна Соборна» звернувся до голови Служби безпеки України Василя Сергійовича Грицака та міністра закордонних справ Павла Антоновича Клімкіна з вимогою:

– Визнати діяльність угорської пронацистської політичної партії «Йоббік» недружньою щодо України й такою, що загрожує національній і державній безпеці, а також територіальній цілісності держави України.
– Заборонити в’їзд і перебування на території України, зокрема на Закарпатті, будь-яких офіційних представників та членів угорської сепаратистської політичної партії «Йоббік».
– Ужити заходів щодо профілактики та локалізації на території України, зокрема на Закарпатті, антиукраїнської діяльності з числа громадян України, що є прихильниками та членами угорської пронацистської політичної партії «Йоббік» та проводять за її дорученням антиукраїнську політику.

Громадськість Закарпаття з нетерпінням очікує відповідної реакції та виконання вищезазначених вимог і застосування їх по відношенню до угорської шовіністичної, пронацистської та сепаратистської політичної партії «Йоббік».
Ми, Закарпатське об’єднання “Україна Соборна”, наполегливо рекомендуємо “йоббікам” не відвідувати із недружніми візитами територію нашого Українського, рідного патріотичного Закарпаття!

1357-1

  • ТЕГИ
  • Белла Ковач
  • Йоббік
  • нацисти
  • сепаратисти
  • Угорщина
  • Україна Соборна
Поділитись
admin